Menu

Serijal večeri "Rok pod Kulom" počinje u "Tački susretanja" Istaknut

Rok pod Kulom 1 u TS plakat

Udruženje za promociju kulture, nauke i umetnosti "Tačka susretanja", danas od 18 časova, u Salonu kod Porte, započinje serijal večeri "Rok pod Kulom", čiji će domaćin biti Goran Kukić, novinar, rok kritičar i autor istoimene knjige.

 Današnji gosti "Tačke" i Kukića biće Mile Vuletić (muzičar iz Vršca) i Marinel Srbu (direktno iz NYC putem Skajpa). O prvoj dekadi u istoriji vršačkog rokenrola ćemo saznati i emitovanjem intervjua Duška Stojisavljevića, osnivača Kristala, (zvanično prvog rok sastava u Vršcu i jednog od ključnih ljudi u tom periodu) datog 1993. godine Ivanu Kostiću za lokalnu televiziju K33.

Prijatelj večeri je HiTeam.

Goran Kukić, novinar i rok kritičar, rođen je 28.07.1964. godine u Vršcu. Zanima se za muziku od najranijeg detinjstva zahvaljujući pločama roditelja, i daljoj posvećenosti muzičkom kolekcionarstvu. Za taj rani period je vezan njegov pevački angažman u bezimenom autorskom bendu, koji su pored njega činili još i Zoran Stojković Badža, Bogdan Đorđev, Velimir Ljubojević Vendi, Goran Jevtović.

Pored posvećenosti rok kritici koju je iskazivao u radijskim autorskim emisijama (TOP LISTA, POP-ROK MOMENAT, METAL RANDEVU, STRATEGIJA ZVUKA i snimanja radijskih intervjua), uređivao je i muzičke strane u štampanim medijima (Košava, Vršačke vesti, Vršačka kula, KultTura). Značajna je njegova saradnja sa muzičkim redakcijama Studija B i Radija Novi Sad, udeo koji je imao u kreiranju vojvođanske rok enciklopedije autora Bogomira Mijatovića, saradnja sa privatnim muzičkim izdavačima (Metropolis records, Carlo records, Take it or leave it... Exit), kao i višegodišnji istraživački rad vezan za lokalnu muzičku scenu.

Goran Kukić je u velikoj meri doprineo razvoju kulturnog bića grada kroz podršku ovom specifičnom kreativnom delanju svojstvenom urbanim sredinama, u vremenima kada su kriterijumi vrednovanja gotovo potpuno izgubili svoju humanističku potku. Važan je uticaja koji je ostvario na mlade generacije ne odstupajući od visokih standarda kad je u pitanju kvalitet muzičkog izražavanja, čime je dobit ostvarilo ne samo autorsko delovanje muzičkih sastava, već i kolektivna svest naše lokalne zajednice.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019