Menu

Serijal večeri "Rok pod Kulom" počinje u "Tački susretanja" Istaknut

Rok pod Kulom 1 u TS plakat

Udruženje za promociju kulture, nauke i umetnosti "Tačka susretanja", danas od 18 časova, u Salonu kod Porte, započinje serijal večeri "Rok pod Kulom", čiji će domaćin biti Goran Kukić, novinar, rok kritičar i autor istoimene knjige.

 Današnji gosti "Tačke" i Kukića biće Mile Vuletić (muzičar iz Vršca) i Marinel Srbu (direktno iz NYC putem Skajpa). O prvoj dekadi u istoriji vršačkog rokenrola ćemo saznati i emitovanjem intervjua Duška Stojisavljevića, osnivača Kristala, (zvanično prvog rok sastava u Vršcu i jednog od ključnih ljudi u tom periodu) datog 1993. godine Ivanu Kostiću za lokalnu televiziju K33.

Prijatelj večeri je HiTeam.

Goran Kukić, novinar i rok kritičar, rođen je 28.07.1964. godine u Vršcu. Zanima se za muziku od najranijeg detinjstva zahvaljujući pločama roditelja, i daljoj posvećenosti muzičkom kolekcionarstvu. Za taj rani period je vezan njegov pevački angažman u bezimenom autorskom bendu, koji su pored njega činili još i Zoran Stojković Badža, Bogdan Đorđev, Velimir Ljubojević Vendi, Goran Jevtović.

Pored posvećenosti rok kritici koju je iskazivao u radijskim autorskim emisijama (TOP LISTA, POP-ROK MOMENAT, METAL RANDEVU, STRATEGIJA ZVUKA i snimanja radijskih intervjua), uređivao je i muzičke strane u štampanim medijima (Košava, Vršačke vesti, Vršačka kula, KultTura). Značajna je njegova saradnja sa muzičkim redakcijama Studija B i Radija Novi Sad, udeo koji je imao u kreiranju vojvođanske rok enciklopedije autora Bogomira Mijatovića, saradnja sa privatnim muzičkim izdavačima (Metropolis records, Carlo records, Take it or leave it... Exit), kao i višegodišnji istraživački rad vezan za lokalnu muzičku scenu.

Goran Kukić je u velikoj meri doprineo razvoju kulturnog bića grada kroz podršku ovom specifičnom kreativnom delanju svojstvenom urbanim sredinama, u vremenima kada su kriterijumi vrednovanja gotovo potpuno izgubili svoju humanističku potku. Važan je uticaja koji je ostvario na mlade generacije ne odstupajući od visokih standarda kad je u pitanju kvalitet muzičkog izražavanja, čime je dobit ostvarilo ne samo autorsko delovanje muzičkih sastava, već i kolektivna svest naše lokalne zajednice.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019