Menu

U susret festivalu Tower rock fest Istaknut

Danas je u prostorijama Doma omladine održana konferencija za novinare povodom predstojećeg Festivala mladih autorskih bendova Srbije Tower rock fest koji će, u organizaciji Udrženja muzičara Vršca „Sax“, a uz podršku Doma omladine i Kulturnog centra Vršac, biti održan 5. i 6. septembra u bašti Doma omladine.


Ovaj festival je zamišljen kao prilika da se mladim, nedovoljno afirmisanim bendovima, pruži još jedna prilika da posle aktuelnih takmičarskih festivala (Beogradski demo fest, Zaječarska gitarijada...) pokažu svoje umeće i mogućnosti, rekao je Ivan Kostić, predsednik Udruženja „Sax“.
Ideja Tower rock festa potiče još iz davne 1981. godine, obnovljena je na kratko 2004. godine, a na inicijativu i uz nesebičnu pomoć mladih vršačkih rokera (pre svega Davida Jerkovića i Davora Belića, članova benda Microwave), ta ideja pokrenuta je ponovo ove godine.
Predlog Udrženja muzičara za organizaciju jednog ovakvog festivala rado smo prihvatili, jer je Dom omladine centar rok dešavanja u gradu, naglasio je Milenko Vuković, direktor DOV-a. U priču ulazimo sa tehničkom podrškom i prostorom i uz nadu da će ovaj festival vremenom preći u neku veću i ozbiljniju priču i postatiti tradicionalan.
Prema rečima direktora KC-a Davora Stojkovića, Kulturni centar Vršac kao organizator različitih manifestacija i programa u gradu uvek se rado odaziva pozivima za suorganizaciju ovakvih dešavanja. Za mene je veoma važno da institucije kulture uspešno sarađuju sa udruženjima građana koja se bave kulturom jer to značajno podiže kulturne kapacitete grada i doprinosi njegovoj boljoj slici, rekao je Stojković.
Na Tower rock festu nastupiće bendovi iz Niša, Zaječara, Vrnjačke Banje, Beograda i Vršca, svirke počinju u 21 sat, ulaz je besplatan.

Program festivala:

Petak, 5.9.2014.
Holloklok - Vršac
Kiza Bluza Bend - Zaječar/Beograd
Regulator - Vrnjačka Banja
Suffering's The Price - Niš

Subota, 6.9.2014.
Bite - Vršac
Cassidy's Brewery - Beograd
Revolt - Beograd
God Damn - Beograd

 

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019