Menu

U susret festivalu Tower rock fest Istaknut

Danas je u prostorijama Doma omladine održana konferencija za novinare povodom predstojećeg Festivala mladih autorskih bendova Srbije Tower rock fest koji će, u organizaciji Udrženja muzičara Vršca „Sax“, a uz podršku Doma omladine i Kulturnog centra Vršac, biti održan 5. i 6. septembra u bašti Doma omladine.


Ovaj festival je zamišljen kao prilika da se mladim, nedovoljno afirmisanim bendovima, pruži još jedna prilika da posle aktuelnih takmičarskih festivala (Beogradski demo fest, Zaječarska gitarijada...) pokažu svoje umeće i mogućnosti, rekao je Ivan Kostić, predsednik Udruženja „Sax“.
Ideja Tower rock festa potiče još iz davne 1981. godine, obnovljena je na kratko 2004. godine, a na inicijativu i uz nesebičnu pomoć mladih vršačkih rokera (pre svega Davida Jerkovića i Davora Belića, članova benda Microwave), ta ideja pokrenuta je ponovo ove godine.
Predlog Udrženja muzičara za organizaciju jednog ovakvog festivala rado smo prihvatili, jer je Dom omladine centar rok dešavanja u gradu, naglasio je Milenko Vuković, direktor DOV-a. U priču ulazimo sa tehničkom podrškom i prostorom i uz nadu da će ovaj festival vremenom preći u neku veću i ozbiljniju priču i postatiti tradicionalan.
Prema rečima direktora KC-a Davora Stojkovića, Kulturni centar Vršac kao organizator različitih manifestacija i programa u gradu uvek se rado odaziva pozivima za suorganizaciju ovakvih dešavanja. Za mene je veoma važno da institucije kulture uspešno sarađuju sa udruženjima građana koja se bave kulturom jer to značajno podiže kulturne kapacitete grada i doprinosi njegovoj boljoj slici, rekao je Stojković.
Na Tower rock festu nastupiće bendovi iz Niša, Zaječara, Vrnjačke Banje, Beograda i Vršca, svirke počinju u 21 sat, ulaz je besplatan.

Program festivala:

Petak, 5.9.2014.
Holloklok - Vršac
Kiza Bluza Bend - Zaječar/Beograd
Regulator - Vrnjačka Banja
Suffering's The Price - Niš

Subota, 6.9.2014.
Bite - Vršac
Cassidy's Brewery - Beograd
Revolt - Beograd
God Damn - Beograd

 

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019