Menu

Održana redovna Godišnja skupština Udruženja muzičara "Sax" Istaknut

Krajem prošle nedelje održana je redovna Godišnja skupština Udruženja muzičara „Sax“ Vršac.

Dnevni red Skupštine obuhvatao je izveštaj o radu Udruženja u 2014. godini, dopunu statuta Udruženja i izbor novih članova Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja.
Predsednik Udruženja Ivan Kostić podneo je izveštaj o radu Udruženja u 2014. godini. Prema njegovim rečima „Sax“ je bio suorganizator 3 velika humanitarna hepeninga u 2014. godini; „Muzikom za zdravlje“ (u saradnji sa DOV i Crvenim krstom) u aprilu 2014. godine, Humanitarni koncert za postradale od poplava (u saradnji sa KNM-BMV, MK Vršac, Opštinom Vršac, DOV i Crvenim krstom) u junu 2014. godine, te Humanitarni koncert za postradale od poplava (u saradnji sa KNM-BMV, MK Vršac, Kulturnim Centrom i Crvenim krstom). Udruženje je, u 2014. godini, uzelo učešće i u realizaciji dve velike gradske manifestacije – Vršačkom kulturnom letu i Grožđebalu. U septembru 2014. godine uspešno je organizovan festival mladih autorskih bendova Srbije „Tower rock fest“, a priređene su i dve promocije knjiga; Promocija „Ilustrovane enciklopedije rok muzike u Vojvodini 1963-2013“, autora Bogomira Bogice Mijatovića, te promocija knjige „Rok pod Kulom“, Gorana Kukića, u okviru Zaječarske gitarijade. Do kraja godine, u organizaciji Udruženja, a u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac, biće održane još dve promocije: knjiga Aleksandra Žikića „Mesto u mećavi" - Milan Mladenović, planirana za 11. decembar i knjiga Dušana Vesića „Bijelo dugme – Šta bi dao da si na mom mjestu“, planirana za 26. decembar. U 2015. godinu Udrženje muzičara „Sax“ ulazi sa pozitivnim finansijskim bilansom.
Što se preostalih tačaka dnevnog reda tiče, Statut Udruženja dopunjen je izdavačkom delatnošću, a članove Upravnog i Nadzornog odbora koji su iz opravdanih razloga napustili ove pozicije zamenili su Ivan Vukomanović i Marko Radić u Upravnom odboru i Srđan Lončarski u Nadzornom odboru.
Na Skupštini je takođe bilo reči o sajtu Udruženja koji, iako pušten u rad na adresi www.saxvrsac.rs , još uvek predstavlja radnu varijantu, te se u tom duhu razgovaralo o potencijalnom administratoru sajta. Do kraja godine, sajt bi trebalo da dobije svoj konačan izgled i da jedna od prvih aktivnosti Udruženja u 2015. godini bude upravo promocija sajta Udruženja. Jedna od tema na Skupštini bilo je i plaćanje članarine, ali su se svi prisutni složili da se o tome razgovara po eventualnom dobijanju prostorija Udruženja, za koje od nadležnih još nije stigao odgovor.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019