Menu

Održana redovna Godišnja skupština Udruženja muzičara "Sax" Istaknut

Krajem prošle nedelje održana je redovna Godišnja skupština Udruženja muzičara „Sax“ Vršac.

Dnevni red Skupštine obuhvatao je izveštaj o radu Udruženja u 2014. godini, dopunu statuta Udruženja i izbor novih članova Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja.
Predsednik Udruženja Ivan Kostić podneo je izveštaj o radu Udruženja u 2014. godini. Prema njegovim rečima „Sax“ je bio suorganizator 3 velika humanitarna hepeninga u 2014. godini; „Muzikom za zdravlje“ (u saradnji sa DOV i Crvenim krstom) u aprilu 2014. godine, Humanitarni koncert za postradale od poplava (u saradnji sa KNM-BMV, MK Vršac, Opštinom Vršac, DOV i Crvenim krstom) u junu 2014. godine, te Humanitarni koncert za postradale od poplava (u saradnji sa KNM-BMV, MK Vršac, Kulturnim Centrom i Crvenim krstom). Udruženje je, u 2014. godini, uzelo učešće i u realizaciji dve velike gradske manifestacije – Vršačkom kulturnom letu i Grožđebalu. U septembru 2014. godine uspešno je organizovan festival mladih autorskih bendova Srbije „Tower rock fest“, a priređene su i dve promocije knjiga; Promocija „Ilustrovane enciklopedije rok muzike u Vojvodini 1963-2013“, autora Bogomira Bogice Mijatovića, te promocija knjige „Rok pod Kulom“, Gorana Kukića, u okviru Zaječarske gitarijade. Do kraja godine, u organizaciji Udruženja, a u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac, biće održane još dve promocije: knjiga Aleksandra Žikića „Mesto u mećavi" - Milan Mladenović, planirana za 11. decembar i knjiga Dušana Vesića „Bijelo dugme – Šta bi dao da si na mom mjestu“, planirana za 26. decembar. U 2015. godinu Udrženje muzičara „Sax“ ulazi sa pozitivnim finansijskim bilansom.
Što se preostalih tačaka dnevnog reda tiče, Statut Udruženja dopunjen je izdavačkom delatnošću, a članove Upravnog i Nadzornog odbora koji su iz opravdanih razloga napustili ove pozicije zamenili su Ivan Vukomanović i Marko Radić u Upravnom odboru i Srđan Lončarski u Nadzornom odboru.
Na Skupštini je takođe bilo reči o sajtu Udruženja koji, iako pušten u rad na adresi www.saxvrsac.rs , još uvek predstavlja radnu varijantu, te se u tom duhu razgovaralo o potencijalnom administratoru sajta. Do kraja godine, sajt bi trebalo da dobije svoj konačan izgled i da jedna od prvih aktivnosti Udruženja u 2015. godini bude upravo promocija sajta Udruženja. Jedna od tema na Skupštini bilo je i plaćanje članarine, ali su se svi prisutni složili da se o tome razgovara po eventualnom dobijanju prostorija Udruženja, za koje od nadležnih još nije stigao odgovor.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019