Menu

Održan je dečiji festival „Pevajmo srcem“

Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“ uspešno je održan u subotu, 22. aprila u NP „Sterija“. Deca su sa pozornice širila radost, lјubav i dobro raspoloženje. 
 Pevajmo srcem festival 24.04.2017
Drugi Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“ protekao je veoma uspešno, sa čim se slažu i organizatori i učesnici i publika. Pred punom salom NP „Sterija“ lјubav je zračila sa pozornice. 

 

Festival „Pevajmo srcem“ je takmičarskog karaktera, a učestvovala su deca školskog uzrasta iz opštine Vršac. Cilј Festivala je promovisanje dečije muzike i dečijeg pevanja. Takmičari su odabrani na audicijama, nekoliko meseci ranije, a predstavili su se na najbolјi način, pevajući dečije zabavne pesme. Na ovogodišnjem Festivalu takmičilo se 11 solista: Katarina Obradović, Tijana Rajković, Tamara Radlovački, Ana Trenevski, Katarina Rajković, Nina Paunović, Marija Kovačević, Ana Koršoš, Ana Milović, Dorotea Udovičić i Jovana Radivojević.
Soliste je odlično ispratio dečiji hor „Raspevano srce“ koji vodi muzički pedagog Sonja Matanov-Jerković. To je ujedno bio i premijerni nastup ovog hora koji postoji od oktobra prošle godine.
Festival „Pevajmo srcem“ koji se u Vršcu održava već drugi put organizuje Udruženje muzičara Vršca „Sax“, na čelu sa predsednikom udruženja Ivanom Kostićem, koji je duži niz godina ovakav Festival organizovao u Plandištu, gde je radio kao profesor muzičke kulture.
Pobednike Festivala odabrao je stručni žiri: Marina Kliska-Čengeri, Bilјana Petrović i Jovana Božić. Dodelјene su prve tri nagrade, a publika je glasala za svog favorita. Prvo mesto pripalo je Katarini Rajković, koji je otpevala pesmu „Ljubav“, drugo mesto zauzela je Katarina Obradović, a treće Nina Paunović. Nagrada publike dodelјena je Jovani Radivojević. Nagrađeni solisti dobili su lepe i vredne robne nagrade, zahvalјujući brojnim sponzorima.
Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“ realizovan je uz entuzijazam organizatora, pomoć roditelјa, brojnih sponzora i opštine Vršac. Namera organizatora je da se ovaj Festival održava svake godine.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019