Menu

POZNATI UČESNICI I SATNICA TOWER ROCK FEST 5

TRFplakat2017

Ovogodišnje, 5. po redu izdanje TOWER ROCK FEST-a, biće održano 24. i 25. novembra u Domu omladine Vršac u organizaciji UMV Sax i DOV. Poznati su svi učesnici kao i satnica programa:

Petak, 24.11.
21 - 21.45h RAMPA (Pančevo),
22 - 22.45h OGNJENA KOČIJA (Veternik),
23 - 23.45h RIVERROTH (Novi Sad) i
00 - 00.45h SINDROM (Pančevo)

Subota 25.11.
22 - 22.45h ČUPAVCI (Sirig),
23 - 23.45h GARLIC (Zrenjanin) i
00 - 00.45h KASIRKE (Beograd)

Ulaz za obe večeri je slobodan.

 

TOWER ROCK FEST V

Petak 24.11.

RAMPA (Pančevo)
Bend RAMPA (Radioaktivna melodija Pančeva) nastao je u decembru 2016. Od početka su svirali rock i blues rock obrade a od nedavno su prešli na autorski rad. U njihovim pesmama pevaju o raznim stvarima, počevši od ljubavi, preko nekih svakodnevnih tema pa do onih socijalnih koje su prisutne u našem društvu. Autorska muzika je spoj roka sa raznim žanrovima (pop, blues, funk). Planiraju dalji rad na autorskim pesmama i njihovo približavanje publici na svirkama koje ih očekuju. Bend čine Mihailo Mićko Đorđević (gitara, prateći vokal), Aleksandar Simić (gitara), Nikola Vlahović (bas), Ivan Solomun (bubnjevi), Branimir Kolocka (vokal) i Nikoleta Nedeljković (vokal i klavijature).

OGNJENA KOČIJA (Veternik)
Sastav OGNJENA KOČIJA nastao je 2010. najpre u formi trija i prvi period rada obeležile su personalne promene ali i rad na vlastitom autorskom materijalu i povremena koncertna aktivnost. Bend svira isključivo autorske pesme u stilu paganskog metala, sa tematikom zasnovanom na slovenskoj mitologiji. Nakon duže pauze, krajem 2016., bend kreće sa novom postavom, novim pesmama i novom energijom. Aktuelnu postavu čine Miloš Kostić (gitara i vokal ), Nikola Milošević (bas i vokal), Stefan Gašpar (klavijature) i Ivan Gašpar (bubnjevi). Sada, OGNJENA KOČIJA radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.

RIVERROTH (Novi Sad)
Bend RIVERROTH iz Novog Sada je nastao 2015. godine a nakon brojnih personalnih promena, tokom 2016. ustalila se postava koju čine Strahinja Janković (bas i vokal), Miodrag Delić (gitara), Marko Vlaketić (gitara) i Mladen Ivanković (bubnjevi). RIVERROTH sviraju mešavinu black i thrash metala. Inicijalno, na samom početku delovanja, repertoar su činile obrade bendova Death, Slayer, Sodom, Exodus itd. Iza sebe imaju demo EP "Infernal Thrashing" i nedavno objavljeni singl "Thunder Devil".

SINDROM (Pančevo)
Pančevački punkrock/powerpop bend SINDROM nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Nikola Vlahović (bas gitara i prateći vokal), i pripadnica lepšeg pola Jelena Coje Vajović (bubnjevi). Zajedno sviraju oko 3 godine u različitim sastavima, a SINDROM su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu. Najveći dosadašnji nastupi SINDROMA su učešće na Bunt rok festivalu na RTS-u (polufinale i finale) i nastup na glavnoj bini jubilarnom 15. beogradskom Beer Fest-u 2017.

Subota 25.11.

ČUPAVCI (Sirig)
ČUPAVCI su punk-rock grupa iz Siriga, nadomak Novog Sada koja je nastala krajem 2005. godine kao deo školskog orkestra, na ideju školskog psihologa i nastavnice muzičkog na jednoj školskoj priredbi. Posle više od 10 godina postojanja, velikog broja svirki, nekoliko promena u bendu i mnogo vrednog rada i truda bend je septembra 2016. objavio EP prvenac “To sam ja”. Bend ČUPAVCI već duže vreme radi u postavi koju čine Biljana (bubnjevi), Nenad (gitara, prateći vokal), Nemanja (bas i vokal) i Stefan (gitara i vokal).

GARLIC (Zrenjanin)
GARLIC dolaze iz Zrenjanina a postoje od 2008. Iza sebe imaju jedan studijski album “Naposletku” objavljen 2016. u izdanju Take It Or Leave It, u toku je snimanje drugog. Bend čine Danijela Ružin (vokal), Nebojša Marinkov (bas), Milenko Đukić (bubnjevi), Ljubiša Cvetić (gitara) i Milan Ružin (gitara). Žanrovski, bend nije lako svrstati u neki pravac ali bi se moglo reći da kombinuju metal, gothic rock, grunge i progresivni rock dok tekstove pišu na srpskom. GARLIC su izuzetan koncertni sastav sa velikim iskustvom a u prilog tome govori na stotine nastupa u skoro 10 godina postojanja benda.

KASIRKE (Beograd)
Bend KASIRKE formiran je leta 2011.godine. Svaki njegov član donosi sa sobom različiti muzički pristup koji integriše u stvaralački proces ove grupe. Od dana kada je formiran, bend neprestano kanališe svoju muziku živom svirkom. Pesme su obojene punk, rock, funk, pop-like melodijama a govore o požudi, ljubavi i bolestima modernog društva, kao što su neznanje, socijalna i emotivna apatija, predrasude, pohlepa i fanatizam. Ovom vezom između pokretljive muzike i dubokih tekstova KASIRKE neumorno pokušavaju da podele svoja zapažanja sa slušaocem i pritom ga inspirišu. Iza sebe imaju mnostvo svirki sirom Srbije kao i album pod nazivom "Nemir". Trenutno rade na novom materijalu koji će uskoro izaći i najaviti drugi album. Bend čine Dušan Fantazmo Perunović (bas gitara i vokal), Uroš Mladenović (gitara i vokal), Miloš Filipović Mifa (bubanj) i Bojan Mitrašinović (gitara).

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Promocija knjige o Magi Dušana Vesića u Tački susretanja

Magi-kao da je bila nekad u TS
U sredu, 27. 2. 2019. g.  od 18h u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina, 16, Vršac) Udruženje Tačka susretanja priređuje promociju biografske knjige Dušana Vesića "Magi - Kao da je bila nekad" o Margiti Stefanović Magi, klavijaturistkinji legendarnog beogradskog benda “Ekatarina Velika” (EKV). U večeri učestvuju učenici MŠ „Josif Marinković“ i Hemijsko-medicinske škole; moderator večeri Goran Kukić, novinar i rok kritičar
Dušan Vesić rođen je u Beogradu, na Svetu Petku 1959. godine. Smatraju ga jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock. Bio je direktor festivala zabavne muzike Beogradski šlager – Menadžer (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV-serijala Rockovnik (40 epizoda) i TV-serije i filma EKV – Kao da je bilo nekad. Objavio je tri knjige o “Bijelom dugmetu” i pomenutu knjigu "Magi - Kao da je bila nekad". Živi u Beogradu i Puli.