Menu

POZNATI UČESNICI I SATNICA TOWER ROCK FEST 5

TRFplakat2017

Ovogodišnje, 5. po redu izdanje TOWER ROCK FEST-a, biće održano 24. i 25. novembra u Domu omladine Vršac u organizaciji UMV Sax i DOV. Poznati su svi učesnici kao i satnica programa:

Petak, 24.11.
21 - 21.45h RAMPA (Pančevo),
22 - 22.45h OGNJENA KOČIJA (Veternik),
23 - 23.45h RIVERROTH (Novi Sad) i
00 - 00.45h SINDROM (Pančevo)

Subota 25.11.
22 - 22.45h ČUPAVCI (Sirig),
23 - 23.45h GARLIC (Zrenjanin) i
00 - 00.45h KASIRKE (Beograd)

Ulaz za obe večeri je slobodan.

 

TOWER ROCK FEST V

Petak 24.11.

RAMPA (Pančevo)
Bend RAMPA (Radioaktivna melodija Pančeva) nastao je u decembru 2016. Od početka su svirali rock i blues rock obrade a od nedavno su prešli na autorski rad. U njihovim pesmama pevaju o raznim stvarima, počevši od ljubavi, preko nekih svakodnevnih tema pa do onih socijalnih koje su prisutne u našem društvu. Autorska muzika je spoj roka sa raznim žanrovima (pop, blues, funk). Planiraju dalji rad na autorskim pesmama i njihovo približavanje publici na svirkama koje ih očekuju. Bend čine Mihailo Mićko Đorđević (gitara, prateći vokal), Aleksandar Simić (gitara), Nikola Vlahović (bas), Ivan Solomun (bubnjevi), Branimir Kolocka (vokal) i Nikoleta Nedeljković (vokal i klavijature).

OGNJENA KOČIJA (Veternik)
Sastav OGNJENA KOČIJA nastao je 2010. najpre u formi trija i prvi period rada obeležile su personalne promene ali i rad na vlastitom autorskom materijalu i povremena koncertna aktivnost. Bend svira isključivo autorske pesme u stilu paganskog metala, sa tematikom zasnovanom na slovenskoj mitologiji. Nakon duže pauze, krajem 2016., bend kreće sa novom postavom, novim pesmama i novom energijom. Aktuelnu postavu čine Miloš Kostić (gitara i vokal ), Nikola Milošević (bas i vokal), Stefan Gašpar (klavijature) i Ivan Gašpar (bubnjevi). Sada, OGNJENA KOČIJA radi na novom materijalu i sprema se da konačno snimi prvi album.

RIVERROTH (Novi Sad)
Bend RIVERROTH iz Novog Sada je nastao 2015. godine a nakon brojnih personalnih promena, tokom 2016. ustalila se postava koju čine Strahinja Janković (bas i vokal), Miodrag Delić (gitara), Marko Vlaketić (gitara) i Mladen Ivanković (bubnjevi). RIVERROTH sviraju mešavinu black i thrash metala. Inicijalno, na samom početku delovanja, repertoar su činile obrade bendova Death, Slayer, Sodom, Exodus itd. Iza sebe imaju demo EP "Infernal Thrashing" i nedavno objavljeni singl "Thunder Devil".

SINDROM (Pančevo)
Pančevački punkrock/powerpop bend SINDROM nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Nikola Vlahović (bas gitara i prateći vokal), i pripadnica lepšeg pola Jelena Coje Vajović (bubnjevi). Zajedno sviraju oko 3 godine u različitim sastavima, a SINDROM su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu. Najveći dosadašnji nastupi SINDROMA su učešće na Bunt rok festivalu na RTS-u (polufinale i finale) i nastup na glavnoj bini jubilarnom 15. beogradskom Beer Fest-u 2017.

Subota 25.11.

ČUPAVCI (Sirig)
ČUPAVCI su punk-rock grupa iz Siriga, nadomak Novog Sada koja je nastala krajem 2005. godine kao deo školskog orkestra, na ideju školskog psihologa i nastavnice muzičkog na jednoj školskoj priredbi. Posle više od 10 godina postojanja, velikog broja svirki, nekoliko promena u bendu i mnogo vrednog rada i truda bend je septembra 2016. objavio EP prvenac “To sam ja”. Bend ČUPAVCI već duže vreme radi u postavi koju čine Biljana (bubnjevi), Nenad (gitara, prateći vokal), Nemanja (bas i vokal) i Stefan (gitara i vokal).

GARLIC (Zrenjanin)
GARLIC dolaze iz Zrenjanina a postoje od 2008. Iza sebe imaju jedan studijski album “Naposletku” objavljen 2016. u izdanju Take It Or Leave It, u toku je snimanje drugog. Bend čine Danijela Ružin (vokal), Nebojša Marinkov (bas), Milenko Đukić (bubnjevi), Ljubiša Cvetić (gitara) i Milan Ružin (gitara). Žanrovski, bend nije lako svrstati u neki pravac ali bi se moglo reći da kombinuju metal, gothic rock, grunge i progresivni rock dok tekstove pišu na srpskom. GARLIC su izuzetan koncertni sastav sa velikim iskustvom a u prilog tome govori na stotine nastupa u skoro 10 godina postojanja benda.

KASIRKE (Beograd)
Bend KASIRKE formiran je leta 2011.godine. Svaki njegov član donosi sa sobom različiti muzički pristup koji integriše u stvaralački proces ove grupe. Od dana kada je formiran, bend neprestano kanališe svoju muziku živom svirkom. Pesme su obojene punk, rock, funk, pop-like melodijama a govore o požudi, ljubavi i bolestima modernog društva, kao što su neznanje, socijalna i emotivna apatija, predrasude, pohlepa i fanatizam. Ovom vezom između pokretljive muzike i dubokih tekstova KASIRKE neumorno pokušavaju da podele svoja zapažanja sa slušaocem i pritom ga inspirišu. Iza sebe imaju mnostvo svirki sirom Srbije kao i album pod nazivom "Nemir". Trenutno rade na novom materijalu koji će uskoro izaći i najaviti drugi album. Bend čine Dušan Fantazmo Perunović (bas gitara i vokal), Uroš Mladenović (gitara i vokal), Miloš Filipović Mifa (bubanj) i Bojan Mitrašinović (gitara).

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019