Menu

TOWER ROCK FEST OPRAVDAO OČEKIVANJA

Ovogodišnje izdanje TOWER ROCK FEST-a, festivala autorskih bendova održano je u prostoru kluba Doma omladine Vršac a tokom dve večeri na sceni su se predstavili sastavi različitog stilskog usmerenja iz nekoliko srpskih gradova. Ono što je zajedničko za svih sedam bendova, koliko ih je bilo u ovogodišnjem programu, jeste visok nivo usviranosti i scenskog nastupa te zavidna energija i kvalitet prezentovanog materijala.

RampaOgnjena kocijaPrve večeri, u petak 23. novembra, program je otvorila pančevačka RAMPA, mlad sastav pred kojim je svakako još dosta napornog i predanog rada ka dostizanju šire prihvaćenosti ali njihova verzija spoja roka sa popom, bluzom i fankom ima očit potencijal. OGNJENA KOČIJA iz Veternika je svojim izvođenjem neke vrste paganskog metala sa tematikom zasnovanom na slovenskoj mitologiji, napravio otklon ka nešto čvršćem zvuku. Energičan nastup novosadskog benda RIVERROTH, od ranije poznatog posetiocima vršačkog Doma omladine, dodatno je zagrejao atmosferu a njihov set treš i blek metal numera nije nikog ostavio ravnodušnim. Veče je zatvorio još jedan pančevački sastav u usponu - SINDROM, koji je svojim pauer pop materijalom i sigurnom svirkom nagovestio više nego solidne mogućnosti u vremenu koje dolazi.

Riverroth
SindromDrugo veče, u subotu 25. novembra doneo je svirku tri benda koji iza sebe imaju znatno duži svirački staž ali i diskografska izdanja. Veče je otvorila grupa ČUPAVCI iz Siriga koja je svojim efektnim nastupom i pesmama koje stilski variraju između pop panka i pauer popa izmamila aplauze prisutnih u klubu DOV-a. Zrenjaninski GARLIC, predvođen harizmatičnom pevačicom Danijelom Ružin, prezentovao nam je na izuzetan način gotik rok/progresiv materijal sa svog albuma prvenca “Naposletku” ali i budućeg čiji je naziv “O rifu, nebu i krvi” a koji bi trebao da se pojavi na proleće naredne godine. Na kraju, festival je zatvorila sjajna družina poznata pod imenom KASIRKE, odlični beogradski sastav koji je ovom prilikom svirao pesme sa svog albuma “Nemir”, Pesme ovog kvarteta su obojene pank, rok, fank, pop melodijama a govore o požudi, ljubavi i bolestima modernog društva, kao što su neznanje, socijalna i emotivna apatija, predrasude, pohlepa i fanatizam.

Cupavci

GarlicKasirkePeti po redu TOWER ROCK FEST organizovali su Udruženje muzičara Vršca “Sax” i Dom omladine Vršac. Vidimo se i naredne godine na manifestaciji koja promoviše rad i kreativnost autorskih bendova Srbije.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019