Menu

TOWER ROCK FEST OPRAVDAO OČEKIVANJA

Ovogodišnje izdanje TOWER ROCK FEST-a, festivala autorskih bendova održano je u prostoru kluba Doma omladine Vršac a tokom dve večeri na sceni su se predstavili sastavi različitog stilskog usmerenja iz nekoliko srpskih gradova. Ono što je zajedničko za svih sedam bendova, koliko ih je bilo u ovogodišnjem programu, jeste visok nivo usviranosti i scenskog nastupa te zavidna energija i kvalitet prezentovanog materijala.

RampaOgnjena kocijaPrve večeri, u petak 23. novembra, program je otvorila pančevačka RAMPA, mlad sastav pred kojim je svakako još dosta napornog i predanog rada ka dostizanju šire prihvaćenosti ali njihova verzija spoja roka sa popom, bluzom i fankom ima očit potencijal. OGNJENA KOČIJA iz Veternika je svojim izvođenjem neke vrste paganskog metala sa tematikom zasnovanom na slovenskoj mitologiji, napravio otklon ka nešto čvršćem zvuku. Energičan nastup novosadskog benda RIVERROTH, od ranije poznatog posetiocima vršačkog Doma omladine, dodatno je zagrejao atmosferu a njihov set treš i blek metal numera nije nikog ostavio ravnodušnim. Veče je zatvorio još jedan pančevački sastav u usponu - SINDROM, koji je svojim pauer pop materijalom i sigurnom svirkom nagovestio više nego solidne mogućnosti u vremenu koje dolazi.

Riverroth
SindromDrugo veče, u subotu 25. novembra doneo je svirku tri benda koji iza sebe imaju znatno duži svirački staž ali i diskografska izdanja. Veče je otvorila grupa ČUPAVCI iz Siriga koja je svojim efektnim nastupom i pesmama koje stilski variraju između pop panka i pauer popa izmamila aplauze prisutnih u klubu DOV-a. Zrenjaninski GARLIC, predvođen harizmatičnom pevačicom Danijelom Ružin, prezentovao nam je na izuzetan način gotik rok/progresiv materijal sa svog albuma prvenca “Naposletku” ali i budućeg čiji je naziv “O rifu, nebu i krvi” a koji bi trebao da se pojavi na proleće naredne godine. Na kraju, festival je zatvorila sjajna družina poznata pod imenom KASIRKE, odlični beogradski sastav koji je ovom prilikom svirao pesme sa svog albuma “Nemir”, Pesme ovog kvarteta su obojene pank, rok, fank, pop melodijama a govore o požudi, ljubavi i bolestima modernog društva, kao što su neznanje, socijalna i emotivna apatija, predrasude, pohlepa i fanatizam.

Cupavci

GarlicKasirkePeti po redu TOWER ROCK FEST organizovali su Udruženje muzičara Vršca “Sax” i Dom omladine Vršac. Vidimo se i naredne godine na manifestaciji koja promoviše rad i kreativnost autorskih bendova Srbije.

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019