Menu

OBELEŽENO 55 GODINA ROKENROLA U VRŠCU

F01Nelu01a
Nastupom brojnih vršačkih bendova tokom dve večeri, 3. i 4. avgusta, u Domu omladine, obeležen je zavidan jubilej – 55 godina od prve rokenrol svirke u Vršcu, koja je održana 29. novembra 1963. Proslavu su organizovali Udruženje muzičara Saks i vršački Dom omladine.
- Pre 55 godina, 1963., skupilo se par bećara, uzeli su  električne gitare u ruke i rešili da promene muzičku sliku Vršca, priseća se Ivan Kostić, predsednik Udruženja muzičara Saks, organizatora proslave. Napravili su jednu malu revoluciju koja je zadrmala ovaj grad i od tada pa do danas, mi se njišemo u ritmu rokenrola.

55godinaRnRlive

Među tim rok bećarima bio je i Marinel Srbu Nelu, koji se prvi predstavio publici na otvorenoj pozornici u dvorištu Doma omladine, u petak uveče. Nelu je doputovao iz Amerike kako bi nastupio na proslavi vršačkog rok jubileja. Ali, nije on bio jedini. U rodni grad su doputovali i Gorki Nikolić iz Kanade i Milan Nestorov Čapa iz Francuske, kao i muzičari koji više ne žive u Vršcu. Svi su oni ispisivali zlatnim slovima vršačku rok istoriju. Oni nisu svirali na proslavi u Domu omladine ali su se predstavili na gradskom trgu, večernjim koncertom 10. avgusta.

Na samom početku obeležavanja 55 godina rokenrola u Vršcu, u petak uveče, otvorena je multimedijalna izložba posvećena jubileju vršačkog roka, u galerijskom prostoru Doma omladine, na spratu.Prva proslava organizovana je povodom 35 godina rokenrola u Vršcu i od tada obeležava se na svakih pet godina. I ove godine okupili su se rokeri svih generacija, koji su nastupili pred brojnom publikom u Domu omladine. Tokom dve večeri svirali su: BLACK CAT, OZON, RETROVIZOR, BENDSEDIN, MR. HYDE, PADOBRANCI, MAXIMILLIAN REX, TATE, BLADE, A.J. BAND, V.B.A., UNUTRAŠNJI PORTRET sa Čoletom i PROMISQUITET.

 

 

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA

Alisa u novogodisnjoj zemlji cuda 15.12.2019

Novogodišnji spektakl "ALISA U NOVOGODIŠNJOJ ZEMLJI ČUDA" u organizaciji - ACRO DANCE KLUB Super Star, dečiji hor RASPEVANO SRCE i glumci VAU Ars na čelu sa Zoranom Tomić a pod pokroviteljstvom UM SAX! NP STERIJA 15.12.2019 sa početkom od 19 časova. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se rezervisati kod Aleksandre na br. 060/6717-290.

BEZ TOWER ROCK FESTA 2019. GODINE

10615484 686021638160222 63012460688499502 n

Organizacioni tim TOWER ROCK FESTIVALA je na sastanku 11. 10. 2019 godine odlučio da ove godine odustane od organizacije ovog festivala. Razlog pored nedovoljnih finansija za održavanje TRF-a je i taj što ove godine po prvi put nije prijavljen nijedan vršački rock bend. Osnivači TOWER ROCK FESTIVALA su 2004 godine pokrenuli ovaj festival sa ciljem promocije autorske rock muzike u Vršcu. Pored vršačkih bendova učešće su uvek imali i bendovi iz Srbije a 2017. i iz Rumunije. 2018. godine napravili smo saradnju sa BUNT ROCK festivalom, sa željom da pomognemo još nekom bendu da se promoviše putem ovog prestižnog festivala koji se emituje na kanalu RTS-a.

Veliko hvala svima koji su pomagali ovaj festival godinama unazad. Nažalost, Vršac ove godine nema nijedan mladi autorski bend i zbog stoga sa žaljenjem ovim putem obaveštavamo sve koji su nas pratili svih ovih godina da TOWER ROCK FEST 2019. neće biti održan.

Naravno, ne odustajemo od ove priče i nadamo se da će u nekim narednim godinama Vršac iznedriti neku novu, mladu kreativnu energiju sa kojom ćemo ponovo pokrenuti ovaj festival.

Organizacioni tim TOWER ROCK FEST 2019

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019