Menu

ODRŽAN IV FESTIVAL “PEVAJMO SRCEM”

Pevajmo srcem 2019 01U kongresnoj dvorani centra Millennium, u subotu je uspešno održan još jedan, 4.po redu Festival dečijeg pevanja „Pevajmo srcem“, a pred punom salom u kongresne dvorane centra Millennium, mali pevači su sa pozornice širili radost, lјubav i dobro raspoloženje. Deca školskog uzrasta, sa teritorije Vršca, predstavila su se na najbolji način pevajući dečije zabavne pesme, a ove godine bilo je 17-oro učesnika. Program je počeo Himnom festivala koju su izveli proslogodišnji pobednici – Cveta Stjepanović Dondur, Dajana Ignjatov i Anđelija Stjepanović Dondur, nakon čega se 17-oro ovogodišnjih učesnika predstavilo publici dečijim zabavnim pesmama. Soliste je ponovo pratio dečiji hor „Raspevano srce“ koji vodi muzički pedagog Sonja Matanov-Jerković, a nakon takmičarskog, usledio je i revijalni deo festivala. Pobednike za ovu godinu odabrao je stručni žiri u sastavu Marina Kliska Čengeri – predsednik, Jelica Kentera i Gabrijela Tošović.

Pevajmo srcem 2019 04

U najmlađoj, I kategoriji, treća mesta osvojili su Katarina Bogdanović za pesmu “Kad snovi dobiju krila”, i Tijana Stjepanović Dondur za pesmu “Razbole se lisica”; druga mesta pripala su Anastasiji Tutić za numeru “Sanjajte”, i Cveti Dondur Stjepanović za “Let, let Bubamaro”, a prvo mesto podelili su Dajana Ignjatov sa pesmom “Volim Kada”, i Fabijan Činč koji je pevao “Milicu”.


U drugoj kategoriji, treće mesto pripalo je Katarini Remenjak sa pesmom “Prva simpatija”, i Milici Vujičić sa pesmom “Bori se”, drugo mesto Nađi Rankov za “Muziku na struju” i Jovani Mirkov za “Kao u snu”, a prvo mesto Ana Mariji Petrović koja je pevala “Svet u mojim očima”, i Nini Paunović za numeru “Piši mi”.

U trećoj kategoriji, drugo mesto osvojila je Nevena Suvačarov, koja je izvela “Iznad duge”, kao i Ana Mariji Bućinac za “Zvedin sjaj”, a prvo mesto Maši Kokai za “Proleće” i Jovani Radivojević za “Da ima nas”.

Gran-prix dečijeg festivala osvojila je Katarina Nikolić za pesmu “Nađi zvezdu svoju”.

Pevajmo srcem 2019 02

 Pevajmo srcem 2019 03

Pevajmo srcem 2019 05

 

Pogledajte video: Dečiji festival "Pevajmo srcem" 2019

Izvor: TV Banat

nazad na vrh

20 godina UMV „Sax“

20 godina UMV Sax cover

Udruženje muzičara Vršca „Sax“ okuplja muzičare i ljubitelje muzike svih generacija i stilskih opredeljenja, obrazovanja i profila. Osnovno opredeljenje Udruženja je približavanje muzičkih vrednosti širokoj populaciji, a naročito mladima, očuvanje i popularizacija rok kulture, te afirmacija lokalnih umetničkih kapaciteta. Ovog proleća 2019. godine, UMV "Sax" obeležava jubilej - 20 godina postojanja...

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

BRM-logo-izgled-1-1-1024x576

Posle preslušavanja pesama pristiglih na konkurs, 20 članova žirija odabrali  su 22 benda za peto izdanje “Bunt rok festivala”. Od 150 prijava koliko je stiglo na adresu Radio-televizije Srbije do 13. februara, odabrana su 22 takmičara/ benda koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike dva prijateljska festivala (Omladina iz Subotice i PDF iz Bačke Palanke), bore za finale. 
Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja petog “Bunt rok festivala” su: Karpo, Verica Marinković Bend, Nataleé, MaerA, DrawNMist, Zero Two, Zyrion, Two Stroke Engine, Reci cimet, 5 minuta slave, Mali Albert, Herz, Nikola Radonjić, Hazel, Johnny Blunt & The Moontown Troubadours, Logička Greška, WildHeart, O’nomad, Lagana sreda, Đuka i dva vuka, Stone Slipper i Wajz.
– Žiri je vrlo odgovorno preslušao sve pristgle pesme, ukupno 150. Od 10. aprila, svake srede u 22.45 na Drugom programu RTS- a, gledaoci mogu pratiti kvalifikacione emisije u okviru kojih se predstavlja po tri takmičara, a stručni žiri bira jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobijaju svoju šansu za finale putem interneta. Postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal emisije Bunt i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Sredinom juna, sprovešćemo finale ovog projekta – tada će se za pobedničku titulu boriti deset najboljih bendova Bunt rok festivala – izjavila je Branka Glavonjić, inicijatorka projekta BRF i urednica emisije “Bunt”.

SVIRKA "MATORANA" POVODOM 20 GODINA UMV "SAX"

Matorani180519GradskiTrgPaviljon

 U subotu 18. maja od 21h, u muzičkom paviljonu na Gradskom trgu u Vršcu, svira bend MATORANI koji čine: Siniša Rađenović - vokal, Aleksandar Jerković - gitara i vokal, Ivan Kostić - klavijature, Vasilj Milović Vale - bas i Goran Ristić Rile - bubnjevi. Prolećni koncert je upriličen povodom 20 godina UMV "Sax". MATORANI poručuju: "Vodimo vas u zlatno doba R'n'R-a. Dođite da se družimo!"

Dečiji festival "Pevajmo srcem" organizuje audicije za soliste

Pevajmo srcem audicija 2019